10. september 2009

Skadet Vandrefalk i beste hender.

Skadet Vandrefalk (Peregrine Falcon) i god forvaring hjemme hos Tom Roger Østerås, Vikanvegen i Stjørdal. NB ! Klikkbilder Tom Roger forteller: Denne unge (juvenil) Vandrefalken er en hannfugl som ble funnet skadet på Frosta. Skaden var en åpen sårflenge under venstre vinge og falken kunne således ikke fly. Tom Roger mottok fuglen mandag den 7. sept og den ble behandlet ved Dyreklinikken i Stjørdal på tirsdag. Det var ikke brudd i vingen så det åpne såret ble sydd med 5-6 sting. Nå er Vandrefalken i beste hender hos Tom Roger som forteller at han mater falken med 1-2 kråker pr dag. Om ca 2 uker er den trolig flyvedyktig igjen og kan slippes fri på gode vinger.

En ung Vandrefalk (juvenil) har grove lengdeflekker under (ingen tverrvatring som hos adult), bruntonet overside

Skarpe klør som fester godt rundt byttet. I dette tilfellet satt Tom Rogers pekefinger fast som i en skrustikke.
Det åpne såret var under venstre vingerot. Det er ukjent under hvilke omstendigheter skaden ble påført. Om ca 2 uker vil nok vingen bli sterk nok til å brukes igjen.
Her ser dere rester etter dagens måltid. En fortært kråke.
Vandrefalken lever av andre fugler som fanges i luften etter rask horisontal forfølgelse eller severdige svimlende stup fra store høyder med sammenlagte vinger.
Tom Roger er godt kjent for sine kunnskaper om rovfugler. Han driver med forskning av ørn og har tidligere alet opp et stort antall Havørn som nå befinner seg på Irland.
Vi ønsker både Vandrefalken og Tom Roger lykke til med rehabiliteringen i Vikanvegen.
Med den gode omsorg falken får er jeg helt sikker på at dette blir vellykket.
Foto: KTL

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar