14. september 2009

Flott Uglesafari idag

HAUKUGLE (Nothern Hawk Oil). I dagens godvær ble det atter en fuglesafari til fjells med kamera. Mens jeg speidet etter småfugl hadde denne praktfulle Haukugla tatt skueplass ca 5 meter bak meg. Den hadde kommet innpå helt lydløst og satt i toppen av en tørrfuru og bare koste seg i solen. Ser i boka at den er delvis dagaktiv så den flyttet seg litt rundt omkring men ikke langt. For en amatørfotograf var jo dette et skikkelig blinkskudd.
Feltkjennetegn: Hvitaktig ansikt med kraftig svart innramming. Svart lang stjert, bistert oppsyn. Sitter i tretopper. Kan angripe nærgående mennesker voldsomt når ungene forlater reiret.
Foto: KTL

4 kommentarer:

 1. Ojojoj, æ e imponert:D Rar fugl, stor og skummel.. Små fota til den store kroppen. Ikje vanlig å se ei ugle når man e på tur:)

  SvarSlett
 2. Hei Jeanett. Den ser litt morsk ut, men helt sikker en snill ugle. Ikke farlig på denne årstiden. Ikke så veldig stor heller, rype, kråke,due størrelse.
  Svært så fotogen i alle fall denne Haukugla. Den heter det fordi den ligner en hønsehauk i fjærdrakten.
  du må bli med å studere denne flotte ugla.
  hilsen pappa

  SvarSlett
 3. Da skal æ ha me mæ sykkelhjælm, den kommer t å stup på mæ! Den har et Killer-blikk :P

  SvarSlett
 4. Vi må ta en tur å se om den er i samme området. Ser vi den blir det en fin opplevelse. Den er sikkert bare selskapsyk og vil være venner på denne årstiden. Uhu-uhu.

  SvarSlett