17. september 2012

Dagens Fugl nr 98. GULBRYNSANGER
Nok en givende fugledag da jeg fikk æren av å observere en Gulbrynsanger i Trondheim. I forrige uke søkte jeg i tre dager etter samme fugl i Stjørdal men uten hell. Så dukker heldigvis denne lille krabaten opp ved Leangen Gård i Trondheim.  Fuglefolket i Trondheim er dyktig på alle vis så da jeg ankom stedet ble jeg på en rolig måte påvist Gulbrynsangeren i et buskas få meter unna.  Fuglefotografer var selvsagt også samlet.  Det ble en fantastisk flott skue så nå sitter alle feltkjennetegn vedr denne arten.


GULBRYNSANGER (Yellow-browed Warbler)


GULBRYNSANGER
Liten ca 10cm. Hekker i Sibirs Taiga. Overvintrer normalt i SØ-Asia men hyppig høstgjest i V-Europa. Aktiv og rastløs, rykker hele tiden med vingene. Opptrer ofte sammen med andre bladsangere som  Gransangere og Fuglekonger.
Mindre enn Gransanger med hurtigere bevegelser. Lang og meget fremtredende lysegul øyenbrynstripe og mørk øyestripe under. Bredt gulhvitt vingebånd og et mindre bånd på mellomdekkerne. Mosegrønn på ryggen. Tertiærene mørke med hvite kanter. 

Foto: Kjell Thore Leinhardt (Leangen Gård Trondheim) 16.sept 2012.


3 kommentarer:

 1. Gratulerer med svært flotte bilder av en sjarmerende art som ikke er enkel å fotografere!

  Beste fugle-foto-hilsen, Fredrik

  SvarSlett
 2. Denne fuglen har jeg prøvd å få på brikka uten å lykkes. Du derimot har fått to flotte bilder der favoritten blir nr. 2.

  Ottar

  SvarSlett
 3. Spennende møte. Det ble mye støy i det siste bildet men pytt, pytt, ikke mange har denne på brikka:)

  SvarSlett