8. oktober 2011

Boken FLYKTIGE MOTIVER. Nå er den her!

Ny lærebok i fuglefotografering
OVERBEVISENDE GOD KUNNSKAP
I boken Flyktige motiver deles overbevisende kunnskap i fuglefotografering ut til offentligheten på en usedvanlig proffesjonell måte. Mange års erfaring fra felten gjenspeiles mellom to permer på en mesterlig faglig og pedagogisk måte.
Forfatterne Christian Tiller og Terje Kolaas har nok engang bevist sin styrke innen fuglekjennskap og feltfotografering av fugler.
Jeg er veldig stolt av å ha mottatt denne boken som nå ligger fersk for utsendelse til håpefulle og energiske fuglefotografer på alle nivå.

Læreboken i fuglefotografering FLYKTIGE MOTIVER
Boken generellt
Endelig er den her..FLYKTIGE MOTIVER
Boken er stappfull av lærdom fordelt på hele 300 sider.  Innbindingen er solid, geometrisk god størrelse, myke og glatte ark med svært god trykkvalitet. Boken har en ryddig indeks med inntil 18 kunnskapsområder.  Således meget lettlest og inspirerende ved første øyekast.
Balansen mellom bilder og tekst er svært god.  Dette gir leseren en lettlest og informativ oversikt uten for mye snikksnakk. 
Bokens forord kan kun skrives slik av de erfarne forfatterne og ingen annen.  Her er det både moral og etikk som bekrefter bokas grunndighet og gode budskap.

Klikk på bildet og Indexen er lesbar
Innhold
Her er intet overlatt til tilfeldighetene.  18 emner i god rekkefølge hvor det ene kapitlet ikke er mindre interessant enn der forrige eller neste. Uten forfatternes erfaring fra felten hadde dette vært minimalt.  Her kommer alt fra basic til eksperttips i rask rekkefølge.  Paparazzi-preget er skjøvet unna til fordel for gleden og nytten av å drive med fulgefotografering i skog og mark.  Boken beskriver fuglefotograferingen både teknisk og etisk.  Dette er bare enestående.

Glade fuglefotografer som kan være stolt av sitt enestående produkt
Layout og regi
Boken er lettlest og har god skriftlig fremstilling. Bildende er av svært god kvalitet og på en mesterlig måte plassert slik at lesing og innlevelse blir inspirerende og pedagogisk riktig.


Konklusjon
Denne boken er enestående og tidløs i sitt fagfelt.  Den er grundig utarbeidet av to forfattere som vet hva de snakker om.  Jeg vet at begge har fuglebilder som gjerne skulle ha vært med i boka, men da hadde den vel aldri blitt ferdig.  Tittelen er morsom og som lærebok gir den oss et godt innblikk i "hvordan bli bedre" fuglefotografer.  Fotografering er en teknisk øvelse og mestrer du bokas budskap og ikke minst er villig til å prøve dette så vil jeg garantere at resultatet blir bedre uansett fotografens nivå.

Benytt sjansen til å erverve deg denne boka.
"Årets julegave"?  Ja hvorfor ikke...da er jo det unnagjort også og jeg skal vedde på at du blir fornøyd med årets julegave.

Bestilling/kjøp av boka
Boka har vært offentligjort på flere websider, men trolig er den beste bestillingsmåten å gå inn på bloggsiden: http://flyktigemotiver.blogspot.com
Epost til Terje og Christian er:

Pris kr 398.- verdt hver en krone. Den er rykende fersk fra trykkeriet!

Lykke til
vennlig hilsen Kjell Thore Leinhardt.
"En meget glad og fornøyd eier og leser" av

FLYKTIGE MOTIVER
Cristian Tiller og Terje Kolaas

1 kommentar:

  1. Denne boken har mange tips som kan gi en velykket fototur. Den gir en god innføring fra valg av motiv til signering av bilde:-) Jeg slutter meg til anmeldingen fra KTL og ser fra til å praktiser noe av dette på vinterens fotomodeller.

    SvarSlett