14. oktober 2011

Foringsplassen "Nøtteberget" klar for servering.
Da er bordet dekket og gjestene sviktet ikke.  Foringsplassen er på nytt ryddet og automatene fyllt til randen med frø. Er større kvanta med meisboller og solsikkefrø er lagret i teltdepotet så nå skal vi kose oss både med fuglestudie og fotografering samtidig som vi viser omsorg for våre kjære fugler i nærområdet.

Nøtteberget foringsplass ligger i tettvokst blandingsskog og vi er så heldig at vi har godt med hasseltrær, gråor, gran, småbjørk, rogn og kratt. 

Fuglevenn Bjørn Eide fra Stjørdal fyller opp automatene med solsikkefrø og meiseboller. Det vurderes fortløpende andre typer frøblandinger og ikke minst boller av type "hjemmelaget".

Solsikkefrø og meisboller kjøpt på Felleskjøpet.  Plantasjen har også godt utvalg

Allerede etter dag 2 var meisene fortrolig med aktiviteten og vi kunne nok engang bare sette oss ned i feltstoler og kose oss med kaffe og fotografering.  Forsyningen gikk av selv til de grader. Foringsplassen vil til enhver tid være godt forsynt med frø og meisboller.  Likeledes er det viktig å rydde unna litt småskog og løv fra sommeridyllen.  Når det gjelder fotografering så må man fortsatt være kreativ ved å sette opp ønskekvister og vegetasjon som skal matche de gode bildene.


BLÅMEIS

KJØTTMEIS på automat

Sjefen sjøl...SPETTMEIS. Tømmer en automat på kort tid

LØVMEISEN liker hytteburet og plukker et frø av gangen


En noe beskjeden GRØNNFINK
1 kommentar:

  1. Har ventet på dette innlegget:-) Noen flere gjester enn første dagen. Det ser lovende ut for besøkene utover vinteren og videre trening i fuglefotografering.

    SvarSlett