25. august 2011

TAUTRA - gjør fuglevenner glade
Kanskje en litt tøff påstand, men jeg er ikke i tvil om at en fuglesafari på Tautra gjør folk glade.  Årsaken er vel øyas kjente fugleliv, atmosfæren, tilgjengeligheten, stillheten, spenningen og den faglige uttellingen som fuglekikker.  I tillegg møter man fellesskapet ved tilfeldig å treffe andre som er ute i samme hensikt. Alle oser av glede kanskje fordi man kunnskapsmessing får full uttelling enten det er observasjoner av sjøfugl, vadere, spurvefugler, gjess eller rovfugler. 


Tautra har mange faste observasjonsplasser dvs Sjødammen, Litjholmen, Storholmen, Molobukta, Storskaget, Måsdammen, Tautratun, Åbåten, Moloen, Skaget, Kuøra og Fugletårnet.  I Frosta sentrum anbefales også en tur nedom Storleiret.

Oddvar Moa
To hyggelig fuglevenner fra Grong speider utover mot Storholmen.  Sandlo og Myrsnipe kan studeres på nært hold. Området er veldig innbydende for gode observasjoner fra mange tilgjengelige poster for teleskop og fotostativ.
 Johs Pedersen


 Sjødammen sett fra Fugletårnet

 Fugletårnet Tautra


Gode observasjonsmuligheter fra fugletårnet

Tautra er rik på mange fuglearter.Tar man en hel dag på Tautra og i tillegg Storleiret ved Frosta sentrum, vil man på få timer komme opp i gode observasjoner på opptil 50 forskjellige arter.  Området er åpent så derfor lett å skue via både håndkikkert og teleskop. Teleskop er et must om man skal studere sniper og sjøfugler. 

DVERGSNIPE

 MYRSNIPE

BRUSHANEGlade og hyggelige fuglekikkere Oddvar Moa og Johs Pedersen
 koser seg med kaffe etter noen timers safari på Tautra. 
 Mange fine arter ble det også.  Et godt minne i fugledagboken.

Kjell Thore Leinhardt og Johs Pedersen

Foto og tekst: KTL

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar