4. januar 2011

DAGENS FUGL NR. 65. SANGSVANE

SANGSVANE (Juv) Whooper Swan.
Nedre Leirfossen i Trondheim har for tiden besøk av godt over 30 sangsvaner.  Når disse er sulten legger de til kai og lar seg fore sammen med et stort antall andre andefugler og måker.
Sangsvanen er en svært stor og hvit andefugl med lang hals som benyttes til å finne mat på grunt vann. De er så tunge at de må springe på vannet og slå kraftig med vingene for å kunne lette. Lever parvis livet ut. Lever av undervannsvegetasjon og er veldig selskapelig om vinteren.
Vingespenn 205-235cm. Langt kileformet nebb og halvparten av nebbet er gult, spissen svart.
Juvenil er grå.

                                                                  SANGSVANE Juvenil



Tekst og foto: KTL 2011

4 kommentarer:

  1. Denne var søt da- Det siste bidlet var utrolig flott!

    SvarSlett
  2. Flotte bilder alle sammen, men jeg er enig med Hilda i at den siste var svært så søt.

    SvarSlett
  3. Ikke bare søt, men det siste bildet er et av de beste fugleportrettene jeg har sett på lenge! Perfekt komposisjon og utsnitt, ingen forstyrrende elementer i bakgrunnen, og skarpt. Den grå fargen trer fram i mange nyanser, og isbiter på hodet og gulfargen ved nebbrota skaper et ekstra liv i bildet. Og sist men ikke minst, blikket til svanen! Grå fugler ikke kjedelige å se på, enten det er snakk om gråspurv eller unge svaner!

    mvh
    Per Inge Værnesbranden

    SvarSlett
  4. Hei fuglevenner!
    Hyggelig med positiv tilbakemeldinger. Joda det går an å være heldig. Forutsetningen er at man faktisk er ute og ser det positive i fuglenes tilstedeværelse og adferd.
    Blikket til ungsvanen skaper kontakt og tanker man ikke tidl har brydd seg så mye om. Jeg er vel en heldiggris kanskje..Artig læll og bærre lækkert. Fortsatt godt nytt fugleår 2011.

    SvarSlett