8. juni 2009

FELTSAMLING NR. 1.

FELTSAMLING 1. 17-20 april 2009.
23 studenter møtte til oppstart ved HiNT som ligger på Røstad i Levanger. Studieansvarlig Magne Husby ønsket velkommen og gav en god praktisk informasjon. Studiegruppen hadde en fin sammensetning med hyggelige mennesker fra 20-70 år. Bakgrunnen var ymse men med felles fin interesse for fugler og naturopplevelser.
Allerede første dag fikk vi teleskop og kl 1400 dro gruppen i samlet flokk til Kausmofjæra for å se på gås. Alle hadde håndkikkert, ryggsekk, fuglebok, mat og drikke.
Vi var igang og enda skulle vi fortsette i 3 dager.
De neste dagen var vi innom Frosta, Tautra, Storleiret, Falstadbukta, Ytterøya, Ørin, Åsen, Skatval og HammervatneSom fuglestudent blir du vant til at du må stå tidlig opp om morgenen. Helst før fuglesangen starter og da snakker vi om fra kl 0500.
Vi hadde en fantastisk dag på Tautra hvor vi fikk innblikk i hele 56 fuglearter fra Rødstrupe til Gulnebblom. En engasjert Otto Frengen gav oss en dag vi ikke glemmer.
Magne Husby fulgte oss gjennom hele samling 1 og gav oss fortløpende god informsjon om de forskjellige fugletyper vi fikk i kikkerten. Vi begynte også så smått å lære de mest vanlige fuglesanger slik som bokfink, rødstrupe, gransanger, gulspurv og grønnfink.
Store opplevelser denne samliingen:
Lappugle på Ytterøya.
Kattugle. Fanget ut av uglekasse på Skatval. Med oss hadde vi uglespesialist Ingar Jostein Øien. Helt supert.
Fuglekonge. Lokket frem med sang fra mobiltlf.
Foto: KTL. Klikk på bildet for større format.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar