6. desember 2010

Stor aktivitet på foringsplassen i Nøtteskogen.
Det ble 3 timer i skogen idag også. Regner med at alle skjønner hvorfor.  Fin temperatur og godt med lys fra sola i sør. Det går unna med solsikkefrø mens meisboller og andre rariteter får være i fred.

Sammen med broder Aage Leinhardt ble det idag en fin studie av Dompap, Spettmeis og Nøttekråke.  Begge kjønn av dompapen er ivrige tilskuere når spettmeisene kommer og forsyner seg på frøautomaten. Det er svært hyggelig å kunne se så mye dompap på en avstand under 4 meter.


Vi fikk også god tid til å finpusse litt på topografien på foringsplassen. Det ble ytterligere fjernet småkratt, buskas og gress fordi alt dette kastet skygge fra den lave vintersola. Større stokker og greiner ble byttet ut med en mindre tykkelse for at fuglene rent fototeknisk skal være hovedmotivet i stedet for stokken.Takket være det gode lyset fikk vi idag også frem dompapens mørke øye.
En vakrere vinterfugl enn dompap hannfugl finnes vel neppe ut i skogen på disse tider.

Nøttekråka sviktet heller ikke idag.  Når den først kom ble det sittende å kose seg med hasselnøtter mens småfuglene fikk i seg solsikkefrø.
Nok en spennende og trivelig dag på vår nye foringsplass på Nøtteberget.
Trolig ble og blir alle mett på sin måte.
Tekst og foto: KTL

1 kommentar:

  1. Atter flotte bilder! Frøene som Spettmeisa hiver på bakken blir jo mat til de andre etterpå. Det gyldne snitt skal praktiseres fra nå.
    Vi har fått til en fin og varm plass oppe i berget.

    SvarSlett