30. november 2010

Kulda ingen hindring..

At det er full aktivitet i det våte miljø i Leirfossen er vel ingen nyhet, men når det er 18 kuldegrader så forventer man kanskje ikke at området besøkes av så mange. Kulde er ingen hinder for hardbarka fuglekikkere og naturfotografer. Er det noen som kan å kle seg for felt så er det akkurat disse trofaste fuglevennene som i all slags vær aldri viker unna for fugleparadiser.

Hobbyfotograf Jørn Dahl-Stamnes bor ikke så langt unna Leirfossen og idag var det 5 dagen han stod på brygga i 15 minusgrader.  God sportsånd får man si.

Denne smarte fotografen fikk nok dagens flotteste fuglebilder.
Erlend Haarberg ?

 
Det var svært hyggelig å treffe veteranen Otto Frengen. Alltid i godt humør

Fuglefotograf i kjent stil.  Ikke akkurat det varmeste underlaget, men trøndersk tæl funker i mange sammenheng.  Navn?


Et par timer ved Leirfossen er garantert en opplevelse man kan lære mye av om fugler. På nært hold kan man studere adferd og detaljer som beriker kunnskapen og interessen om fuglelivet på vann. I tillegg får man maksimal utbytte av moment-trening i fototeknikker.  Motivene er ikke mangelvare i Leirfossen enten du har små eller større objektiver.  Trening i bruk av stativ gir maksimal uttelling.  Er man tålmodig nok får man "action-bilder" i form av flukt, take-off, landing og litt knuffing.  Da gjelder det å være våken og teknisk klar.
Arter idag: Sangsvane, Storskarv, Dvergdykker, Laksand, Stokkand, Kvinand, Gråmåke
Joda riktig..Ungsvanen har blod i nebbet og på fjærdrakten. 
 Den så veldig pigg og jeg er helt uvitende om hva som egentlig er årsaken til dette.  Vanlig eller uvanlig i kampens hete om mat? 
Tekst og bilder: Kjell Th. Leinhardt

4 kommentarer:

 1. Ser ut som om det er Erlend Haarberg som ligger på magen på bilde nummer 2.
  Helsing Rolf Selvik

  SvarSlett
 2. Takk for det Rolf. Håper og tror at du har rett navn på rett mann. Han var litt opptatt så jeg tok i grunnen ikke noe mere kontakt enn en lite vink:-)

  SvarSlett
 3. Det tyder på at det er en profesjonell naturfotograf. Det er dette som er jobben deres, og da vil de ikke bli forstyrret mens de jobber. Og da blir gjerne resultatet mange blinkskudd av høy kvalitet også. ;-)
  Mvh
  Per Inge Værnesbranden

  SvarSlett
 4. Hadd bare itj den der jævvvla demningen vært der så ...
  Vålltækt av ælva!!
  Men bildan va nå prima da ...

  SvarSlett