26. november 2010

Fugler i frostrøyk
De fleste som er ute på watching for tiden opplever vel hvirvlende frostrøyk fra fjord, elver og sjø.  Har man da i tillegg sterkt sollys og klart vær kan man faktisk boltre seg i unike fuglemotiv man ikke så ofte ser.  Skal man utnytte dette fenomenet må man være godt kledd og skyte øyeblikkene der de oppstår.  Jeg luktet litt på dette idag og tror kanskje det er en fordel å bare oppleve dette i første omgang.  Dernest kan man planlegge, utnytte lyset og komme i posisjon for gode motiv.
Lykke til alle sammen!

Hva er frostrøyk?

Frostrøyk dannes når kald luft driver over varmere vannflate.  Lufta tiløres vanndamp fra vannflata, får en metning og kondenseres. Samtidig stiger lufta som er blitt tilført varme fra underlaget og frostrøyk hvirvles opp i sirkelformede bevegelser.


2 kommentarer:

  1. Likte det siste bilde :) Kanksje man kan ha d på veggen?

    Jeanett

    SvarSlett
  2. Hei Jeanett. Det vart mange fine bilde og noen er nok grei å ha på veggen, det var spennende med all den frostrøyken. Liksom aldri stoppet og sett på dette fenomenet. Hovedsaken er at man må være godt kledd for den slags foto. går an å sitte inne i bilen også, men da er man liksom ikke noen naturfotograf akkurat:-)

    SvarSlett