17. oktober 2010

STYLTESNIPE på Norgesbesøk i Stjørdal

Kun sett 2 ganger tidligere i Norge.
Nok en gang besøkes Halsøen i Stjørdal av unike fuglearter til stor glede for fugletittere i nord og sør.
Denne gangen vader nemlig en langbeint STYLTESNIPE rundt omkring ved utløpet av Gråelva og det skal visst være 3 gangen den totalt besøker moderlandet. Ikke værst!
Den ble observert lørdag den 16. okt ca kl 1500 av vår lokale fugleproff Per Inge Værnesbranden. Pr søndag den 17. okt var den enda ikke på vingene vekk fra Stjørdal.  Da er det bare å besøke denne flotte snipe maksimalt for den som har anledning og interesse. 
Se denne linken(registreringer og foto)
http://www.artsobservasjoner.no/fugler/


Styltesnipa er temmelig tillitsfull og fotogen.  Noe større enn myrsnipa. Langbeint. Eksperter mener det er en ung snipe, såkallt juvenil (1K).
Den er 18-23 cm lang og VS på 37-42cm. Hekker i N-Amerika. Sjelden gjest i V-Europa, mest adulte på sensommeren.
STYLTESNIPE

Både lørdag og søndag ble Styltesnipa besøkt av ca 40 fugleentusiaster fra flere fylker dvs N-og S-Trøndelag, Romsdal og langveisfarende fra Rogaland pr fly.  Den ble behørig studert og fotografert både i lys og mørke.  Snipa var svært så fotogen og viste seg fra sin beste side på ca 20 m avstand.

Det var fugleekspert Per Inge Værnesbranden som oppdaget snipa på lørdagen ifm telling av sjøfugl i Halsøen.  Ros til Per Inge for svært god observasjon.

Per Inge Værnesbranden, StjørdalFoto: KTL

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar