25. oktober 2010

9 døgn i Tangenfjæra

Styltesnipa skaper fortsatt stor glede for ivrige fugletittere og fotografer. Spesielt gledelig er det at så mange tilreisende fortsatt får full valuta på sine relativt korte opphold i fjæra. Snipas tilstedeværelse og tilnærming er nærmest maksimal på alle måter. Den finnes fortsatt i samme området både på lav og høy sjø. Ved høy sjø (flo) trekker den naturlig opp på fastland men finner også mat i smådammer der.  Tilnærmingen kan skånsomt skje inntil en avstand på under 2 meter og det skulle absolutt holde for både studie og fotografering.  Uansett må full respekt utvises!
Min erfaring er at den er noe statisk på formiddagen men kvikner til med spising og bevegelser utover dagen.Idag fikk snipa besøk av Lars Kapelrud fra Løten. Han skulle vel være kjent for de fleste ornitologer med sine websider birdview.no (se link nedenfor). En hyggelig fuglemann og dyktig fuglefotograf.

Fuglefotograf Lars KapelrudFra dagens besøk (foto Hans B. Ristad)
Kjell Thore Leinhardt, Aksel Lindgren, Bård Nyberg og Lars Kapelrud

Da flere har meldt sin ankomst på tirsdag håper vi at snipa fortsatt er inntakt på sitt 10 døgn. Eller får vi en overraskelse?
Tekst og foto: KTL

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar