5. juli 2010

Fuglesafari Orkelsjøen 1. juli 2010

FOTO: KTL (trykkbilder)

En fuglesafari langs veien inn til Stororkelsjøen blir alltid slik som forventet. Veien fra Oppdal Sentrum og inn til Orkelsjøen er ca 20 km.  Veien er lettkjørt og fin i veibanen. Fra veien har man faktisk svært god oversikt i alle himmeretninger. Allerede fra start (vegbommen) kan man starte sine observasjoner.  Siden går det slag i slag med vakre fugler i riktig biotop.


Ved ankomst Orkelsjøen kan man parkere og spasere rundt.  Det er et vakkert stykke Fjellnorge hvor man svært lett får øye på fuglebevegelser både på bakken, til vanns og i lufta.


Fra Stororkelsjøen kan man kjøre videre østover til lille orkelsjø og også sørover inn i Unndalen. Inne i Unndalen er det observert både Havørn og Kongeørn.

 Vanligvis kan disse artene observeres lett på en dagstur:
Ringtrost, Lappspurv, Fjellerke, Steinskvett, Heipiplerke, Gulerle, Blåstrupe, Heilo, Sandlo, Sivspurv, Kongeørn, Storlom, Havelle, Svartand, Strandsnipe, Temmincksnipe, Siland, Makrellterne og ikke minst den flotte Svømmesnipa.


Området har også en hyttegrend med trivelige folk som er godt kjent i området.  Det kan være lurt å slå av en prat med de om både fremkommelighet og evt fuglearter.  Området er også rikt på fiskemuligheter.
Ellers mange vakre fotoobjekt for naturfotografer.  Her kan både vegetasjon og fine fjellblomster studeres.  Området er også et flott utgangspunkt for fjellturer både til fots og pr sykkel. God tur.

Foto: KTL. (Canon og telelinse 50-500mm)

2 kommentarer:

 1. Hei.
  Dette var god reklame for et område med mange gode bilder. Fikk lyst til å legge om planene for helga og ta en tur.
  Kåre

  SvarSlett
 2. God tur. Kjør av jfr skilt Orkelsjøen mellom Oppdalsporten og Oppdal sentrum. Vegbom over brua (kortautomat). Kikkert et must. Ingen butikk eller kiosk på fjellet så her må du pakke sekken med mat og drikke. :-)
  Svømmesnipa langs strandkant sørenden av vatnet.

  SvarSlett