21. januar 2010

Det ble en VARSLER idag. Helt uventet

VARSLER på nært hold.
Jeg har tidligere kun sett Varsler på lang avstand.  Den skinner jo relativt godt opp der den sitter i toppen og speider etter et bytte.
I dag fikk jeg sett den mens jeg kjørte bil. Den satt i toppen i noe buskas langs veikanten.  Fikk lirket meg ut i all stillhet med Canonen, men da måtte den selvfølgelig ta en flukt til et tre lengre unna. I grunnen bra da jeg ikke har sett denne fuglen i flukt.  Så kom den mot meg og satte seg i toppen av noen løvtrær. Pga av greiner og vegetasjon var det umulig å få en nærbilde.
Dette bildet ble tatt fra bilen.
Jeg er overrasket over hvor stor denne røveren er.  Jeg trodde den var i spurveklassen men nå vet jeg den er like stor som en gråtrost.
En elegant fugl med den svarte og mystiske ansiktsmasken.

Foto: KTL

3 kommentarer:

  1. He he meget bra.Imponert over at du klarte å se den mens du kjørte bil.Jeg døper deg herved til Hawkeye

    Prebus

    SvarSlett
  2. Det går greit å få øye på føggel for tiden da trær er uten løv og med hvit snø som bakgrunn. Værre blir det til våren, men som x infanterist går det rimelig bra. Erkjenner at jeg er blitt godt kjent med veigrøftene også, men ikke sporet av hittil. Vi snakker om å ha litt teft Preben....Ha en fin helg!

    SvarSlett
  3. Husker godt da jeg så den første varsleren på nært hold. Fin opplevelse! Det er bare å glane mest mulig til siden når man sitter i bilen :-)

    SvarSlett