31. august 2009

Se bilder fra Feltsaml. 4. dag 2. og 3.

Dag 2. Søndag 30. august 2009
Dag 3. Mandag 31. august 2009
Dag 2. startet kl 0800 hvor Magne Husby kjørte en lærerik presentasjon av Rovfugler. Det ble vist bilder og lagt vekt på kjennetegn og artsbestemmelser innen vårt pensum om hauk, våk, falk og ørnfam.
Samme dag ca kl 1000 kjørte vi til Ørin hvor Terje Kolaas skulle vise morgenkvistens fuglefangst i nettet og deretter ringmerke disse. Solen skinte og dette var særdeles spennende.
Ved ankomst Ørin hadde Terje flere overaskelser i sine hvite fangstposer.
Her ser vi Terje Kolaas med en nettfanget TORNSANGER (Common whitethroat). Tilhører Sangere

Tornsangeren er nokså stor, kraftig bygd og langstjertet. Grovt nebb og gulbrune bein. Brede rustbrune kanter på tertiærer og stordekkere, hvit øyering.

----------------------------------------------------------

En flott GRØNNFINK ble også sittende i nettet. Tilh. Finker. Gule kanter på håndsvingfjærene som lager et gult bånd.

Riktig ringmerking på høyre fot. Det hele ble gjennomført skånsomt og prefesjonellt med stø hånd og videre loggføring. Så på vingene igjen ut i guds frie natur.. Frivillig kunne vi en og en få holde fuglene med riktig grep og skånsomhet. Det var en fin opplevelse for mange. Her ser det ut som om Per Vars fra Masi og Gønnfinken er kommet godt overens.

---------------------------------------------------------

I nettet satt også en flott LØVSANGER. I motsetning til Gransangeren har Løvsangeren noe lysere bein og lengre vinge.

-------------------------------------------------------

Dagens overraskelse var en MØLLER som også tilh Sangere. Nokså kortstjertet, gulbrun over og mørkere grå øredekkere, mørkegrå bein.

--------------------------------------------------------- Denne karen GRØNNSISIK, gikk i garnet flere ganger. Kort kløftet stjert, mørk vinge med kontrasterende gul eller gulhvit tegning og gule stjertsider.

Samlet ble det fanget og ringmerket: Gulspurv, Løvsanger, Gransanger, Gråsisik, Grønnfink, Møller og Tornsanger. Meget lærerikt opplegg av Terje Kolaas. Foto: KTL

Etter ringmerkingen gitt turen til Brekstad (dag 2. søndag 30 aug).

Vi kjørte til Ørlandet og Brekstad via Skarnsundbrua. Ved ankomst Brekstad booket vi inn på hytter ved Austrått Camping. Etter et kort opphold kjørte vi rett i felt med fokus på Vadefugler. Vi besøkte områder som Grandefjæra, Innstrandfjæra, Hovsfjære og Brekstadfjæra. I tillegg til flere vadere fikk vi sett både Havørn og ikke minst Vandrefalk. Søndagskvelden ble avsluttet med en bedre middag i Brekstad sentrum. Observasjonene ble overraskende mange selv om været var noe ruskete. På dag 3. (mandagen) ble det nok en runde rundt i de samme områdene før vi returnerte til Levanger. På turen hjem fikk vi med oss både Sivhauk og Fjellvåk.

Feltsamling 4. må beskrives som meget vellykket med mange flotte observasjoner og godt sosialt samvær.

Bilder fra dag 2. og 3. på Brekstad

SLUTT

2 kommentarer:

  1. Utrulig nydelige farger på Grønsisiken:) Kan du ta en slik med deg hjem til meg Pappa? :) Det måtte ha vært en fin opplevelse å få holde en fugl og stryke på den, man lærer litt av det og.

    SvarSlett
  2. Hia. Ja det er helt skjønne disse småfuglene. En dag kan vi kanskje fange noen i et nett og merke de med ring i foten. Men først må jeg lære dette og få lisens. Utrolig spennende og lærerikt. Pip pip. hilsen papa

    SvarSlett